tiistai 22. tammikuuta 2013

Hääpaikan metsästys

Meillä on kaksi toivepäivää häille. Joko elokuun ensimmäinen tai toinen lauantai, mieluummin haluaisin ensimmäisen. Se on jotenkin kesäisempi :) Päivämäärä varmistuu kun saamme hääpaikan varattua.

Aloitin mahdollisten hääpaikkojen kartoittamisen ihan nettiä selailemalla. Esimerksi naimisiin.info sivulta löytyi hyvin kattava foorumi hääpaikoista alueittain. Aluksi olin avoin melkein kaikelle. Oikeastaan ainoa mitä en edes suostu harkitsemaan ovat isot jumppasali tyyppiset tilat. Ne ovat aivan varmasti toimivia häätiloja, mutta ajatus isosta kylmästi valaistusta tilasta lavoineen ja keltaisine puuseinineen ei nappaa. Ja lisäksi tällaiset tilat ovat monesti todella suuria, mikä taas mielestäni ei sovi meidän vierasmäärälle. Liian suuri tila voi latistaa tunnelmaa, onko näin? Myöskin ravintolahäät jäivät pois laskuista, koska budjetti tulisi kasvamaan aivan liian suureksi jos juomat pitäisi ostaa paikan päältä.

Tässä kriteerit hääpaikalle:
  • istumatilaa ainakin 65 henkilölle
  • astiasto
  • omat juomat
  • äänentoisto (mikäli ei ole, ainakin mahdollisuus virittää)
  • tanssilattia
  • mielellään siivous paikan puolesta
  • tilaa oleilla myöskin ulkona
  • "valomerkki" saisi tulla vasta hyvin puolen yön jälkeen

Lisäksi haluan että tila on sillä tavalla yhtenäinen, ettei vieraita jouduta jakamaan erillisiin huoneisiin ruokailemaan. Mitähän muita asioita tulee ottaa huomioon? Tietenkin jonkunlainen keittiötila on myös löydyttävä ruokien lämmittämistä ym. varten. 

Hääpaikkoihin tutustuessa hinnat yllättivät suuresti ja karsivatkin muutaman ihana paikan pois listalta. Hirvittää ajatella, että sillä hinnalla minkä maksat pelkästä, siis pelkästä hääpaikasta ilman tarjoiluja ajalle pe-su kävisi pari viikkoa ulkomailla. Hinnat näyttävät lähtevän sieltä 1500 ylöspäin, huh huh. Onkohan muualla yhtä kallista kun Oulussa?

Yksi todella ihana paikka olisi Maikkulan Kartano, mutta se karsiutui pois koska budjettimme ei salli ravintolahäitä. Myös Teatteriravintolasta olisi ollut mahtavat näkymät, mutta siellä myös mahdollisuus ainoastaan ravintolahäihin. Sisätiloiltaan aivan upea Jazzvintti karsiutui pois hinnan takia (2400 € pelkkä tila) ja lisäksi vierastimme hieman ajatusta siitä, että pihapiirissä saattaisi olla useampia häitä yhtäaikaa.

Yhtä hääpaikkaa olemme jo käyneet katsomassa ja se vaikutti hyvältä vaihtoehdolta. Kerron tästä lisää seuraavassa postauksessa. Kahteen paikkaan on nyt esittelyt sovittu lauantaille ja maanantaille. Uskon, että jonkun näistä kolmesta tulemme valitsemaan ja pitäähän päätös jo tehdä jos aikoo saada haluamansa päivän.

Peukut pystyyn että sopiva paikka löytyy ja seuraavaksi pääsemme varailemaan kirkkoa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti