sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Vaihtoehto 2: Martinhovi, tämä se on!

Eilen kävimme katsomassa toista hääpaikkavaihtoehtoa, Haukiputaalla sijaitsevaa Martinhovia. Martinhovi on 1900-luvun alussa rakennettu kartano jota ympäröi kaunis piha veden äärellä. Aluksi tässä paikassa epäilytti hieman sijainti, sillä Oulusta matkaa tulee yli 20 km, mutta eihän se ole paljon! 

Talvinen Martinhovi takapihalta kuvattuna.

Ihastuimme kartanomiljööseen ja ympäristöön heti! Sisätiloihin mahtuu hyvin pitkien pöytien ääreen ja tilaa jää mukavasti myös noutopöydälle sekä tanssilattialle. Lisäksi ulkona on upea piha katettuine tanssilattioineen, terasseineen ja piha-alueineen. Kaksi tanssilattiaa onkin plussaa, toisella voi olla humpat ja toisella diskot ;) Talvella pihaa ei tietenkään täysin hahmottanut, mutta emäntä kutsui meidät katsomaan paikkaa kesällä jolloin piha pääsee oikeuksiinsa
Hintaan sisältyy tilavuokra+catering+tarjoilu ja loppusiivous. Lopullinen hinta muodostuu riippuen menusta, mutta se on arvioituna noin 40-50 €/hlö. Menu voidaan suunnitella hääparin toiveiden mukaisesti ja ruuat he tekevät itse. Kakun voi joko tilata muualta tai ottaa paikan päältä. Alkoholijuomat saa viedä paikalle itse, boolinkin henkilökunta valmistaa tarvittaessa. Ennen häitä suunnitellaan yhdessä pöytäjärjestys ja toimitetaan koristeet. Koristella saa itse edellisenä päivänä mikäli hovissa ei ole tilaisuutta, muussa tapauksessa henkilökunta koristelee ohjeiden mukaisesti.

Aulasta saliin päin
Ihastuttiin paikkaan heti ja onneksi 2.8.14 lauantai oli vielä vapaana! Ympäriltä oli mennyt jo aika hyvin viikonloppuja. Tässä sitä taas huomasi kuinka ajoissa täytyy olla. Päivä on meille nyt alustavasti varattu ja kahden viikon kuluessa täytyy ilmoittaa lyödäänkö varaus lukkoon. Tämän yhteydessä maksetaan varausmaksu ja sitten päivä onkin meidän ja ei muuta kuin suunnittelemaan :)

Asioita joita täytyy vielä varmistaa varausta tehdessä:
  • Esimerkki menuehdotus, onnistuuko?
  • Mitä jos emäntä sairastuu, onhan varamies?
  • Kuuluuko valkoiset pöytäliinat kattaukseen?
  • Bussikyyti juhlapaikalle Haukiputaalta / Oulusta (riippuu minkä kirkon valitsemme)
  •  

Nyt kun hääpaikka on löytynyt ja päivä päätetty voinkin alkaa pähkäilemään minkä kirkon haluan. Ja vaikka aikaa on vaikka kuinka en malta olla hakematta inspiraatiota teemaan, pukuun, kampauksiin...

ps. Martinhovista löytyi myös kaksi aivan ihanaa perinteistä rantasaunaa ja mahtava kylpypalju. Olisipa kiva pitää vaikka naisten kesken suunnitteluiltaa saunoen ja kylpien... :) katsotaan!


9 kommenttia:

  1. No nyt löysin sinunkin blogin, kun olit omaani käyny kommentoimas tässä taannoin :) Mun on oikesti ihan pakko kysyä, ootko sä alkujaan kotosin pohjammaalta? Sun profiilikuva on jotenkin niin tutun näkönen, mutta en mitenkään keksi mihin sut yhdistäisin? :D Mutta varma oon, että jossain oon sut nähnyt tai sit sulla on kaksoisolento :D

    VastaaPoista
  2. Hei ja kiitos kommentista!

    Ihan olen alkuperäinen oululainen eli mulla on varmaan sitten kaksoisolento jossain, hui :D!

    VastaaPoista
  3. Mahtavaa, että saitte unelmien hääpaikan. :)
    oletko käynyt jo sovittelemassa hääpukuja?
    Itse olen tänään päiväkoneella lentämässä Ouluun
    anoppilaan ja varasin torstaille elämäni ensimäisen sovitusajan
    Morsiusateljee Katariinaan. Etelästä Ouluun asti mekkojen sovitukseen xD

    http://lovefall2014.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  4. Hämmentävän ajoissa saa olla kyllä liikkeellä hääsuunnitteluiden kanssa, jos kesähäät on mielessä. Mutta sitten kun on juhla-, vihkipaikka, valokuvaaja ja bändi varattu niin voi ainakin hetkeksi vetää henkeä.

    Itse kävin hääpukuja sovittamassa ensimmäistä kertaa maanantaina ja hieman hämmästelivät aikaista ajankohtaani, koska olemme myös menossa vihille vasta vuonna 2014. No aikainen lintu madon nappaa tai miten se meni?!

    VastaaPoista
  5. Moikka! Onnea paikan löydöstä, se helpottaa jo paljon! Huomasin, että meillä on sama hääpäivä, lisään sinut blogini lukulistalle. Terveisin,

    Valkoinenkuinmorsian.blogspot.fi

    -Tuulia

    VastaaPoista
  6. Heippa! Sinulle löytyy tunnustusta blogissani http://vihreastinaimisiin.blogspot.fi/ :).

    VastaaPoista
  7. Juhlapaikasta kannattaa myös varmistaa siivous, koristelu, tanssi ja esiintymispuolet. Esimerkiksi millaiset kynttilät ovat sallittu ja mistä bändi tulee sisään/koska/missä heille takatilat. Tila näyttää oikein upealta!

    VastaaPoista
  8. Moikka!

    Teen opinnäytetyötä häämatkailun tulevaisuudesta. Olisin äärimmäisen kiitollinen jos ehtisit käydä vastaamassa netissä olevaan kyselyyni, se auttaisi tutkimustani valtavasti.

    Super iso kiitos etukäteen ja ihanaa kesää!

    kysely: https://www.webropolsurveys.com/S/766F9828CBB42149.par

    VastaaPoista