tiistai 22. tammikuuta 2013

To do & budjetti lisätty

Nyt on bloginkin puolelle lisätty tehtävälista ja sekä suunniteltava budjetti. Paperiversioita onkin pyöritelty jo kotona sulhasen sekä myös vanhempien kanssa. Helpompi näitäkin muokata näin sähköisessä muodossa, eipähän tarvitse aina tulostella uusia ja suttailla merkintöjä yli. Muutoksia kun tulee, se on aivan varma.

Tehtävälistan sain koottua melko helposti ja tästä iso kiitos hääblogeille joista pääsin vilkuilemaan mitä kaikkea pitääkään muistaa! Muistettavaa tulee aivan varmasti lisää, mutta lisäillään sitä mukaan kun mieleen juolahtaa. Myös vinkit ovat tervetulleita! Listan kanssa olen pysynyt suht rauhallisena, ainoa asia mikä herättää hieman paniikkia on se kun tajuan kuinka hyvissä ajoin varausten ym. suhteen on toimittava jotta saa varmasti haluamansa päivät, paikat, meikkaajat ym. Tällä hetkellä mitään ei ole vielä varattu, mutta eiköhän pian aleta lyömään ensimmäisiä juttuja lukkoon. Puolitoista vuotta tuntuu vielä niiiiin pitkältä ajalta, mutta toimeen on alettava. Ihanaa :)!


Budjetin laadinta (tai yrittäminen) sen sijaan on aiheuttanut jo pään vaivaa ja harmaita hiuksia. Häämme eivät tule olemaan mitenkään suuret (noin 64 hlö), mutta olin yllättynyt alustavissa laskennoissa ja hintatiedusteluissa kuinka paljon rahaa saakaan uppoamaan yhteen päivään. Itse olen sillä mielellä, että (toivottavasti) menen naimisiin vain kerran ja päivä on ainutlaatuinen ja siihen kuuluu panostaa. Mitään överijuttuja en havittele, mutta kyllä vaan viihtyisä paikka, hyvä ruoka, juomat, tunnelma ja tietenkin puku ym. ovat tärkeitä. Ja nehän maksavat. Sulhasen kanssa meinasi tulla jo hieman erimielisyyksiä alustavaa budjettia laskiessa, hän kun meinasi että onko järkeä laittaa rahaa niin paljon yhteen päivään. Mutta päivä on molemmille erityinen ja tärkeä, joistakin asioista suostun tinkimään mutta joissain asioissa pidän pääni. Kyllä sulhokin sen ymmärsi :) Koko häitä emme joudu maksamaan itse, vaan vanhempamme haluavat auttaa jonkun verran mikä helpottaa tottakai. Kirjoittelen budjetista myöhemmin uudelleen ja tarkemmin.


ps. Aukaisimme häitä varten säästötilin, johon kilahtaa muutama pennonen kuukaudessa. Onneksi tässä on vielä aikaa säästää.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti